Fizikai védelem a repülő élőlények ellen

A zümmögő, repülő rovarok és más repülő élőlények időnként megzavarják a nyugalmunkat éjjel és nappal is. Jelenlétük az otthonunkban stresszt okozhat: éjjel a fülünkbe zümmögő, vérünket szívó szúnyogokra ébredni nem kellemes, de nappal is zavaró, ha körülöttünk repkednek, amiikor a munkára figyelnénk, vagy TV-t nézünk, esetleg alszik a gyermekünk.

A legtöbb esetben csupán a rovarok által keltett zajok zavarnak bennünket, vagy a csípéseiktől tartunk, esetleg attól, hogy az elöl hagyott ételekre rászállnak. Néhány rovar így, vagy csípéssel, marással betegségeket is terjeszthet, vagy allergiát okozhat. Az egyik legjobb megoldás, ha fizikailag megakadályozzuk, hogy bejussanak az otthonunkba. Az egyik legjobb fizikai védelem a szúnyogháló.

A szúnyoghálók nem csak a szúnyogok, legyek bejutását akadályozzák meg, hanem más rovarok és denevérek, eltévedt vagy kíváncsi madarak ellen is védenek.

Forradalmi újítások a gyártásban

Napjainkban forradalmi technikai újítások történtek a szúnyoghálók gyártásában. Megjelentek előbb a rolós majd a pliszé szúnyoghálók, sőt már pollenszűrős változat is kapható.

Rolós szúnyoghálók fokozatosan váltják le ablakoknál a fix szúnyoghálókat, ajtóknál pedig a zsanéros kivitelt szorítják háttérbe. Tolós szúnyoghálók szerepét a napjainkban kifejlesztett és egyre megbízhatóbb pliszé szúnyoghálók szorítják háttérbe.

Ablakokba ahol esetleg virágokat nevelgetünk, vagy szeretnénk tisztán tartani a párkányt, a legjobb megoldás a rolós szúnyogháló, könnyű kezelhetősége és az alumínium szerkezet időtállósága miatt.

Megjegyzés

Panel ablakba nem ajánljuk a fix szúnyogháló kivitelt a rögzítési nehézségek miatt, a klipszes fix szúnyogháló a lehető legrosszabb választás, ugyanis már akár egy év alatt is szétmarja a nyílászáró gumi tömítéseit. Ilyen szúnyogháló kivitelt nem vállalunk!

Fontos!

A szúnyoghálók alapvetően szúnyogok és legyek távoltartására szolgálnak! Nagy százalékban távoltartják a rovarokat is de vannak példányok akik átjutnak!